To Villingurryttere til Nordisk

I helgen, 10. til 13 juli, ble Norgesmesterskapet for Islandshest arrangert på Biri Travbane.Villingur Islandshestforening stilte med hele fire ekvipasjer på årets NM. Det ble en tøff konkurranse, der det var et veldig høyt nivå blant hester og ryttere. Villingur hadde en ungrytter, Kari Egelandsdal med hesten Kristall fra Hvitanesi, tre seniorer; Bjarne Fossan med Gauti fra Fossan, Egil Oaland med Tjaldur fra Steinesi og Ingeborg Steinnes Ivesdal med Stali fra Fossanmoen.

Kari Egelandsdal stilte til start i disiplinene tølt, femgang og pass. I speedpass fikk Kari en sølvmedalje med tiden 8,75sek, vinneren hadde 8,73, så her var det tett.
I tøltdisiplinen T2 fikk hun en 9.plass. Kari ledet i femgang, men hesten mistet en sko og dermed ble det 6.plass til slutt.
Ingeborg Steinnes Ivesdal fikk bronse i T2 med poengsummen 7,12. I V1, firgang, kom Ingeborg på en 8.plass med poengsummen 6,90.
Bjarne Fossan kom på en 8.plass i stilpass, 19.plass i femgang med 5,93 og 22.plass itøltdisiplinen T1. Egil Oaland fikk en 27.plass i femgangsdisiplin.
IngeborgogStali
Vårsesongen har vært aktiv for disse ekvipasjene som har deltatt på mange stevner både lokalt, men også stevner arrangert av klubber på sør- og østlandet. Når Kari og Ingeborg i tillegg gjorde et godt NM i tillegg til resultatene fra vårens stevner, var det spennende å vente på at NIHF skulle legge ut hvem som ble med på landslaget og skulle dra til Nordisk i Danmark.
Det var helt fantastisk å få melding fra begge to at de hadde fått telefonen de hadde håpet og ventet på;» du er tatt ut til å representere Norge på Nordisk !!»
Kari_premieutdeling
Det ligger mye hardt arbeid bak å komme så langt som disse to har gjort nå, og vi kan bare stille oss i gratulasjonskøen og samtidig ønske dem masse lykke til i Herning 🙂
Samtidig er det gledelig at våre to naboklubber, Isafold og Faxi, også har fått ryttere som skal til Nordisk. Fra Isafold; Veronica Våland og fra Faxi; Steinar Clausen Kolnes 🙂