Kostymerittet ble et «eventyr»

Tenk deg et sted der du møter Snehvit og de syv dverger,en heks,en sjørøver,Pippi Langstrømpe,Prinsessen og Pegasus, kunstneren Picasso på jakt etter inspirasjon,Liverpoolsupporter, en «ekta» viking, en brudgom med sin brud, overlegen med sin pasient, indianere og cowboyer på jakt etter hverandre, en rockestjerne rett inn fra 80-tallet og en sommerfugl som sitter i eng av sommerblomster …… da er du kommet til «eventyrland», som Villingur´s ridebane ble på lørdag 🙂

IMG_0786 IMG_0768

Det ble et oppmøte av barn, ungdom og voksne som virkelig hadde brukt mye tid og energi på å skape et kostyme til seg selv og hesten sin 🙂 Og vi som så på, kunne stå og kose oss med å få se alle i kostymene sine ri rundt på ovalbanen ved klubbhuset vårt.

IMG_0823 IMG_0795 IMG_0783 IMG_0805 IMG_0815 IMG_0798

Kostymerittet hadde 16 påmeldte deltakere, men det økte på underveis. Snehvit måtte trø til og samle alle de 7 dvergene, det ble jo en hel gjeng og Pippi hadde ikke bare en Hr Nilsson, men TO.
Kostymerittet ble delt inn i tre klasser; Klasse 1 var for alle mellom 0 – 10 år, Klasse 2 mellom 11 og 14 år og til slutt Klasse 3 – de voksne.

IMG_0757 IMG_0792 IMG_0764 IMG_0755

Det var ikke lett å være dommere! Hanne Haugan og Thorstein Fossan gjorde en kjempejobb med å vurdere alle deltakerne. De skrev ned i detalj hva de så etter, hvorfor de kåret det flotteste kostymet i hver klasse og hvilken hest som burde få prisen for «finest pyntet hest».
Vinner i Klasse 1 – Prinsesse Ingrid Emilie Orkelbog Madland og Pegasus
Vinner i Klasse 2 – Brudgom Sara Thu og bruden Dimbrà
Vinner i Klasse 3 – Stall Helle som bestod av Snehvit og de 7 dvergene og en heks 🙂
Vinner av finest pyntet hest ble Louie!! eier: Rebekka Thu. Hesten, en Fjording, var pyntet som en sommereng, utrolig fin!

IMG_0752 IMG_0800 IMG_0827 IMG_0811

Når alle kostymene var vist frem og dommerne var fornøyde med de hadde sett, så hadde vi pause 🙂 For vi hadde ikke tenkt å slutte der, nå skulle vi ha Gymkhana !! I pausen koste vi oss med mye godt av kaker og diverse som kiosken kunne tilby. Og med de gode kioskvertene som stod der hele dagen, så var det ikke vanskelig å få solgt unna. Jeanette Gjeteskjær, Sofie Drange og Silje Cathrine Sjøberg stod for den biten.

I pausen ble det også tid til en gangartsvisning. Miriam Knudsen og Perlan viste publikum hvordan en rir en femgangsprogram, noe som ble satt stor pris av publkum. Mange av disse hadde ikke sett hvordan gangartsriding på ovalbane ble utført tidligere.

I Gymkhana ble det ridd så det suste !! Vi kan vel si at enkelte fikk ikke akkurat fullt poeng for stil og rytme, men fart og gøy var jo det viktigste 🙂
Denne rytteren (på bildet), Silje Catrine Sjøberg, red derimot veldig fint på Røkkvi. De var en flott ekvipasje, Silje hadde gjort seg flid og flettet den tykke manen til Røkkvi. Miriam Knudsen og Perlan var vinnerne i Gymkhana. Det var 8 startende, yngste 7 år, eldste 42.

IMG_0842

Solen skinte, det var varmt og godt 🙂 Vi kunne rett og slett ikke fått det så mye bedre. Takk til alle som kom og var med på denne «hestelørdagen» !!
P.s Det er også et eget album, «Kostymeritt 2014», under Bilder.
Hvis noen ser at enkelte ikke brukte hjelm, så var dette kun med ledsager på vei til samtale med speaker. Noen ønsket å vise fullt kostyme først før de tok på hjelmen